Ziekte van Kahler levensverwachting: hoelang hebben mensen met deze aandoening nog te leven?

De levensverwachting bij de ziekte van Kahler is niet precies vast te stellen. Deze hangt namelijk net als bij andere vormen van kanker af van verschillende factoren. Meestal leven mensen met de ziekte van Kahler nog ongeveer 5 tot 8 jaar nadat de aandoening bij hen is vastgesteld. Dit hangt echter wel af van in welk stadium de kanker is vastgesteld en of een eventuele behandeling effect heeft of niet. Men kan dus niet teveel op deze gemiddelden afgaan. Zo blijkt uit een studie van het Europees Kanker Register dat ongeveer één op de drie mensen met de ziekte van Kahler langer dan 5 jaar blijft leven.

Levensverwachting ziekte van Kahler is beter bij vroegtijdige diagnose

Als de ziekte van Kahler in een vroeg stadium wordt vastgesteld kan de levensverwachting merkelijk langer zijn. Doordat de kankercellen zich door het lichaam verspreiden wordt de aandoening ernstiger naarmate de tijd vordert. Bij de ziekte van Kahler zijn er verschillende tumors aanwezig in het beenmerg. Meestal in de ruggengraat, heupen, schedel of in de ribben.

Ongeveer 1% van alle vastgestelde kankers wordt als de ziekte van Kahler geïdentificeerd. Het ontwikkelt zich in de witte bloedcellen die in het beenmerg worden aangemaakt. Deze bloedcellen zijn verantwoordelijk voor het immuunsysteem van het lichaam en helpen ons lichaam normaalgezien om infecties te bestrijden. Omdat het beenmerg echter zieke plasmacellen door het gebeente verspreidt kan deze ziekte moeilijk gestopt worden. Hierdoor is de levensverwachting bij de ziekte van Kahler bijna altijd beperkt.

Levensverwachting ziekte van Kahler kan verbeteren door een beenmergtransplantatie

De levensverwachting bij de ziekte van Kahler kan geholpen worden door een beenmergtransplantatie te doen via donorcellen. De kans op succes van deze behandeling hangt sterk af van hoe vroeg de ziekte wordt vastgesteld. Als de kanker zich nog niet verspreid heeft is de kans op succes groter. Als de ziekte van Kahler wel al in een verder stadium zit dan zal de behandeling zich eerder focussen op het beheersen van de symptomen en de levensverwachting van de ziekte van Kahler verder rekken door het toedienen van medicatie.

Typische symptomen van de ziekte van Kahler zijn pijn in de beenderen, vooral dan in de ruggengraat. Mensen met deze aandoening voelen zich ook vaak zwak en worden snel moe. De beenderen kunnen zwak en breekbaar worden wat tot botbreuken kan leiden. Ook klagen veel patiënten over hoofdpijn, problemen met het zicht en verwarring. Dit komt doordat de bloedcirculatie niet optimaal meer verloopt.

Andere behandelingen om de levensverwachting te verlengen bij de ziekte van Kahler

Om de levensverwachting bij de ziekte van Kahler te verlengen kan ook chemotherapie toegepast worden. Het probleem is echter dat bestraling ook vaak gezonde bloedcellen vernietigt. Bloedarmoede kan eventueel aangepakt worden door bloedtransfusies en ook antibiotica kan helpen om de levensverwachting van de ziekte van Kahler te verbeteren: dit moet de patiënten helpen infecties te bestrijden, hun eigen antilichaampjes werken immers vaak niet meer zoals het moet.